САП повідомила Труханову про підозру в приховуванні статків

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив міському голові Одеси Геннадію Труханову про підозру за ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації)

Про це повідомляє прес-служба САП.

"Геннадій Труханов підозрюється у поданні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України "Про запобігання корупції", за 2015-2016 роки", - йдеться у повідомленні.

Ст. 366-1передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Водночас перс-служба НАБУ уточнює, що Труханов не задекларував відомості про майно та доходи, якими володіє його колишня дружина,  з якою він перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки та має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році - тобто після офіційного розірвання шлюбу.

За даними НАБУ, Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг (приміщення для ремонту суден), дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання та відсотки за вкладами у банках.

"Загалом до декларації 2015 року мер Одеси не вніс статки на загальну суму 32,48 млн грн, до декларації 2016 року - на 18,81 млн грн", - підсумували в НАБУ.