У НАТО готові фінансувати протидію кіберзагрозам в Україні, - нардеп

У штаб-квартирі НАТО підтвердили свою готовність активно співпрацювати з Україною для протидії кіберзагрозам

Про це повідомила голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Оксана Юринець, передає кореспондент РБК-Україна.

Під час круглого столу "Інформаційна та кібербезпека в контексті євроатлантичної інтеграції" нардеп заявила, що партнери по НАТО демонструють абсолютне розуміння небезпеки втручань у виборчий процес в Україні.

"Дуже важливо, що сьогодні розуміння гібридної загрози кібератаки, яка може бути здійснена у ключовому 2019 році - є. На засіданні "Україна-НАТО" наша делегація наголосила, якими важливими будуть ці етапи навесні і восени в Україні. І наші партнери дуже добре це розуміють. Абсолютне розуміння небезпеки втручань у виборчий процес є з боку НАТО і готовність фінансування", - повідомила Юринець.

За її словами, співпраця у напрямку протидії кіберзагрозам особливо важлива у 2019 році під час виборів.

"Саме співпраця з ЦВК, модернізація списку виборців, а так само співпраця з СБУ, яка би дала можливість швидко на це реагувати. Сьогодні з румунськими експертами ми маємо чіткий план, як це буде відбуватись. Наші колеги в штаб-квартирі НАТО так само це підтвердили і виказують спроможність щодо конкретної співпраці в цьому році", - додала народний депутат.