Росія є головною зовнішньою загрозою для країни, - розвідка Естонії

Департамент зовнішньої розвідки республіки Естонії вважає, що головна зовнішня загроза для країни виходить з Росії

Про це заявили у департаменті зовнішньої розвідки республіки, передає Інтерфакс-Україна.

"Єдина серйозна загроза для безпеки, існування, суверенітету нашого регіону, в тому числі для Естонії та інших держав Балтійського моря виходить з Росії. Це не тільки асиметрична прихована або політична підривна діяльність, а й потенційна військова загроза", - йдеться в оприлюдненому у вівторку щоденнику департаменту зовнішньої розвідки.

Генеральний директор департаменту Микк Марран зазначив, що головні загрози безпеки викликані поведінкою Росії, підриває міжнародний порядок.

"У своїй зовнішньополітичній діяльності Росія демонструє в числі іншого силу, використовуючи залежність від неї інших держав, проводячи кібератаки і використовуючи неправдиву інформацію та інші так звані м'які методи", - повідомляє Марран.

На його думку, "держави ЄС і НАТО не захищені повністю від агресивної діяльності Росії". Він також сказав, що РФ постійно розвиває і готує свої збройні сили до масштабної війни проти НАТО.

"Однією з цілей Росії є внесення розколу в єдності західних держав, наприклад, щодо антиросійських санкцій. Для цього Росія готова втручатися у внутрішні справи інших держави", - зазначає Марран.

Він закликав звернути увагу і вплинути на діяльність Росії, адже всім державам ЄС в нинішньому році доведеться обрати своїх представників до Європейського парламенту.