Сінгапур та Мексика відмовились від використання Boeing 737 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії

Управління цивільної авіації Сінгапуру та найбільший мексиканський перевізник Aeromexico відмовились від експлуатації нових літаків Boeing 737 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії

Про це йдеться у заяві сингапурського відомства,передає CNN.

"Як заявило у вівторок вранці Управління цивільної авіації Сінгапуру, призупинення почнеться о 14:00", - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення про заборону використання літаків торкнеться регіонального перевізника SilkAir, а також авіакомпанії China Southern Airlines, Garuda Indonesia, Shandong Airlines і Thai Lion Air.

У національній авіакомпанії Сінгапуру Singapore Airlines немає літаків цієї моделі.

Сінгапур прийняв таке рішення після того, як найбільша аргентинська авіакомпанія Aerolíneas Argentinas заявила про "заземлення" п'яти літаків Boeing 737 Max 8. Сама ж Aerolíneas Argentinas зазначила, що зробила це, з огляду на "технічні звіти після падіння літака в Ефіопії".

У мексиканській авіакомпанії, яка має у своєму флоті шість літаків Boeing 737 MAX, повідомили про таке ж рішення. Зокрема, у компанії зазначили, що будуть використовувати Boeing 737 до кінцевих результатів розслідування авіакатастрофи в Ефіопії. 

Як повідомляє "Радіо Свобода", компанія Boeing має намір в найближчі тижні представити оновлене програмне забезпечення для управління літаками. Зокрема, будуть оновлені системи автоматичного визначення та корекції положення носа літака відносно лінії горизонту.

Крім того, Boeing внесе уточнення в матеріали для підготовки пілотів.