Вже цього року на залізниці в межах експерименту запустять приватну тягу, - Омелян

У 2019 році в експериментальному режимі Міністерство інфраструктури збирається запровадити приватну тягу на залізниці

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

Міністр інфраструктури України наголосив, що агропромисловий комплекс є однією з найважливіших галузей національної економіки. Водночас, за словами Володимира Омеляна, аграрна сфера страждає від прогалин з логістикою.

Тому у міністерстві інфраструктури працюють над виправленням ситуації та вирішенням застарілих проблем із перевезенням аграрної продукції.

“По-перше, ми поступово забезпечуємо залізницю тягою. За підтримки Президента України підписано контракт із General Electric на поставку локомотивів до України. Укрзалізниця вже отримала 22 тепловози, решта 8 доукомплектовуються і будуть передані Укрзалізниці в середині березня. По-друге, цього року в експериментальному режимі ми запроваджуємо приватну тягу на залізниці. По-третє, вантажні вагони АТ “Укрзалізниця” будуть здаватись в оренду на електронних аукціонах ProZorro.Продажі”, − сказав Володимир Омелян.

Омелян пояснив, що завдяки онлайн-сервісу “Укрзалізниця” планує перейти на електронну систему продажу та котирування вартості перевезень у вантажних вагонах.  

“Це дозволить сформувати об’єктивну картину на попит вагона з боку ринку й визначити збалансовану вартість вагона для клієнта”, - йдеться у повідомленні.

Також Володимир Омелян повідомив, що за останні роки вдалося значно збільшити перевезення вантажів річковим транспортом.