На Яворівському полігоні вперше відбудуться бригадні навчання

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Нацакадемії ім. Петра Сагайдачного розширив масштаби діяльності і перейшов з батальйонного рівня підготовки до бригадного

Про це повідомляє прес-служба Оперативного командування "Північ" у Facebook.

"Сьогодні ми вітаємо новий ротаційний підрозділ - 72-у механізовану бригаду ім.Чорних запорожців та два підрозділи Національної гвардії, якы протягом двох місяців братимуть участь в багатонаціональних навчаннях у рамках "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна" за стандартами НАТО", - йдеться у повідомленні.  

У ході навчань інструктори JMTG-U з США, Канади, Данії, Литви та Швеції передаватимуть українським військовим досвід за стандартами НАТО. Передбачено поетапне навчання: спочатку індивідуальна підготовка, потім - у складі відділення, взводу, роти, батальйону і в підсумку - бригади.

Командир підрозділу "Багатонаціональної тренувальної місії - Україна" підполковник армії США Метью Сміт зазначив, що тренування бригадного масштабу відбудуться вперше, як для іноземних інструкторів, так і для українських військовослужбовців.

Зазначається, що багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів Збройних сил України проходитимуть на Яворівському полігоні та в інших частинах протягом року. В них візьмуть участь до 10 тис. українських військовослужбовців, до 1,5 тис. - американських і 1,5 тис. - з інших країн-членів НАТО, а також країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".