Французькі політики та Путін зібралися до окупованого Криму святкувати річницю анексії, - росЗМІ

13 березня група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прилетить до Криму для участі в заходах, присвячених п'ятій річниці анексії Криму

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на "Крыминформ".

"Візит делегації депутатів парламенту Франції до Криму відбудеться з 13 до 16 березня. Політики візьмуть участь у заходах, приурочених до річниці возз'єднання Криму з Росією", - йдеться у повідомленні.

Під час візиту політики відвідають міжнародний дитячий центр "Артек", погуляють на набережній Ялти, відвідають меморіал на Французькому військовому кладовищі в Севастополі. У програмі візиту також заплановані зустрічі з місцевими депутатами.

В Україні прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму Маріані та іншими французькими парламентаріями у 2016 році.

У МЗС України зазначили, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні 2016 року звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Втім, як зазначили російські ЗМІ, президент РФ Володимир Путін планує відвідати окупований Крим на п'ятиріччя анексії.

За даними близьких до адміністрації президента Росії джерел, поїздка до Криму вже стоїть у графіку Путіна.Водночас, офіційного підтвердження даної інформації поки немає.

У березні цього року в Росії відзначають п'яту річницю анексії півострова. Річниця відзначається 18 березня. У цей день в 2014 році в Кремлі підписали документ про "входження" Криму та Севастополя до складу Росії.