Група "Першого грудня" підтримала Порошенка на виборах президента

Ініціативна група "Першого грудня" підтримала кандидатуру Петра Порошенка на виборах президента

Про це йдеться у заяві групи.

"Підтримуючи Петра Порошенка, розраховуємо на його здатність врахувати нелегкий досвід керівництва державою в екстремальних обставинах і виправити помилки минулих років", — заявила група.

У заяві йдеться, що з 2014 року Порошенко "чимало зробив для національної безпеки, дипломатичних успіхів країни, підвищення її престижу в світі".

"Вагомими були також зусилля щодо збереження та зміцнення економіки, щодо розвитку української самоідентичності, національної культури. Порошенко шляхом умілої дипломатії, вочевидь, сприяв здійсненню споконвічного бажання і права українського народу мати свою канонічну Православну Церкву", — зазначено у заяві.

Разом з тим, група звернула увагу на недоліки президентського терміну Порошенка.

"Половинчастість у боротьбі з корупцією, у реформуванні правоохоронної й судової системи. Гострою залишається проблема бідності, поглибились проблеми соціальної справедливості, в країні має місце драматичне порушення закону вартості праці", — йдеться у заяві.

Члени групи підкреслили, що не бачать переконливої альтернативи діючому президенту, висловивши при цьому сподівання, що за п’ять років Порошенко мав змогу пересвідчитися, що відсутність діалогу влади й суспільства не може сприяти успіхам держави.

Під заявою підписалися почесний президент Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький, дисиденти Іван Дзюба і Йосип Зісельс, правозахисник Мирослав Маринович, письменник Володимир Панченко, мистецтвознавець Вадим Скуратівський, дипломат Юрій Щербак, вчені Ігор Юхновський та Ярослав Яцків.

Ініціативна група "Першого грудня" створена у 2011 році на честь двадцятої річниці референдуму за незалежність України відомими інтелектуалами та громадськими діячами. В основу діяльності групи закладена декларація, яка містить базові принципи для об'єднання українського народу, та Хартія Вільної Людини.