Молдова заборонила польоти на літаках Boeing 737 після авіакатастрофи в Ефіопії

Управління цивільної авіації Республіки Молдова заборонило польоти на літаках Boeing 737-8 і Boeing 737-9

Про це поінформували в прес-службі відомства, передає Укрінформ.

"Згідно з розпорядженням, з метою авіаційної безпеки, з 13 березня 2019 року забороняються всі польоти на літаках Boeing 737-8 і Boeing 737-9 як для національних, так і для іноземних авіаційних операторів, які здійснюють польоти на цих типах літаків", - йдеться в повідомленні.

Таке розпорядження затвердили як запобіжний захід для гарантування безпеки пасажирів, членів екіпажів і жителів Республіки Молдова.

Заходи було вжито у зв'язку з авіакатастрофою, яка сталася 10 березня 2019 року з літаком Boeing Model 737-8 MAX, який експлуатувався авіакомпанією Etiopian Airlines, і авіакатастрофою літака авіакомпанії Lion Air 610, що сталася раніше 29 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, 10 березня пасажирський літак "Боїнг 737" авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав катастрофи по дорозі з Аддіс-Абеби до Найробі.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що громадян України на борту літака "Боїнг 737", який зазнав катастрофи у Ефіопії, не було. Втім, у авіакатастрофі у Ефіопії загинув відомий італійський археолог Себастьяно Туса.

Щонайменше 10 загиблих у авіакатастрофі літака у Ефіопії були співробітниками ООН.

Китай заборонив використовувати Boeing 737 після авіакатастрофи. Індонезія, Сінгапур та Мексика також відмовились від використання Boeing 737 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії.

Управління цивільної авіації Австралії вирішило тимчасово призупинити польоти літаків Boeing 737 Max 8 після авіакатастрофи літака в Ефіопії.