"Книжковий арсенал" визнали кращим у світі літературним фестивалем, а вірші Жадана рекомендувала NYT

На Лондонському книжному ярмарку фестиваль "Книжковий арсенал" нагородили премією International Excellence Awards в номінації "Літературний фестиваль"

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Організатори конкурсу зазначили, що "Книжковий арсенал" мультидисциплінарний і взаємодіє із різними видами мистецтв і фахових середовищ. Вони сказали, що книга тут залишається в центрі уваги.

 На перемогу в категорії "Літературний фестиваль" претендували також Міжнародний літературний фестиваль в Утрехті (Нідерланди) та Міжнародний літературний фестиваль у Макасарі (Індонезія).

"Ця перемога - це передовсім визнання команди Мистецького арсеналу, де кожен підрозділ вкладає масу сил у те, аби Книжковий Арсенал був справді тим прекрасним фестивалем, що поєднує мистецтва і не випускає книгу з фокуса уваги" - сказала гендиректор Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Міжнародну премію International Publishing Industry Excellence Awards в категорії "Літературний фестиваль" організатори ярмарку вручають з 2016 році.

А книга українського поета Сергія Жадана увійшла до списку рекомендованих видань New York Times Book Review. Зокрема, йдеться про збірку вибраних віршів "Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо", яка англійською виходить у видавництві Єльського університету.

Автори New York Times Book Review описали її як "вибрані вірші, що вивчають культурний ландшафт пострадянських руйнувань".