У Росії бойовик ІД заявив, що Галкін через ревнощі замовив йому вбивство Кіркорова

Уродженець Дагестану Хідірнебі Казуєв заявив, що чоловік Алли Пугачової Максим Галкін замовив вбивство російського співака Філіпа Кіркорова

Про це повідомляє "Коммерсант". 

Як стало відомо виданню, один з фігурантів кримінальної справи про підготовку теракту на концерті Філіпа Кіркорова в липні 2017 року Махачкалі, розслідування якого завершило МВС Дагестану, заявив, що то мав бути не теракт, а вбивство конкретно Кіркорова. В якості замовника він назвав шоумена Максима Галкіна, який нібито приревнував Аллу Пугачову до пана Кіркорова. 

Казуєв придбав необхідні компоненти (допоміг йому в цьому четвертий фігурант справи - Шаміль Магомедов, який купив каністру ацетону, з'ясували слідчі) і виготовив п'ять бомб, дві з яких були забезпечені вражаючими елементами - металевими кульками, саморізами, гайками та шайбами. 

На початку червня члени групи дали байат (присягу) на вірність лідерові ІГ Абу Бакр аль-Багдаді. Однак "реалізувати задумане їм не вдалося, оскільки територія ресторану" Хазар ", де проходив концерт, охоронялася співробітниками поліції, і вони не змогли належним чином підготуватися, щоб проникнути на нього".

Самі фігуранти заперечують свою провину в підготовці до теракту. 

За версією Казуєва, на початку 2017 року, коли він був в Москві, "до нього підійшов артист Максим Галкін, який запропонував йому за 2 млн руб. скоїти вбивство артиста Кіркорова". Дагестанець вирішив, що таке замовлення Галкін зробив через ревнощі до Алли Пугачової.

Казуєв погодився і тоді йому нібито передали в якості авансу 1 млн руб., Телефон Nokia і сім-карту. Пізніше, стверджував Казуо, він відмовився від плану, побоюючись, що "можуть постраждати багато людей". Отримані ж гроші він витратив на покупку компонентів для виготовлення вибухових пристроїв.

Нагадаємо, що слідче управління МВС в Дагестані звинувачує чотирьох місцевих жителів у підготовці вибуху на концерті Філіпа Кіркорова в Махачкалі у 2017 році. 

Російські слідчі стверджують, що навесні 2017 року Казуєв, Габібула Халдузов, Самір Ібрагімов, а також Шаміль Магомедов об'єдналися в Махачкалі для здійснення терористичної діяльності "Ісламської держави".