В Одесі відкрили центр, де навчатимуть школярів робототехніці і програмуванню

В освітньому центрі Brobots Space Odesa школярів навчатимуть основ програмування, а також роботи з електронікою та робототехнікою

В Одесі відкрили Центр робототехніки та програмування для школярів

ФОТО
 

Як повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації із посиланням на заступника голови ОДА Сергія Колебошина заклад відкрито на базі Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання.

"Це перший із п'яти центрів робототехніки, які будуть відкриті цьогоріч на Одещині в рамках обласного проекту STEM-освіти та позашкільної освіти. Причому призначений він не тільки для навчання дітей. Тут будуть проходити підготовку і вчителі, які в подальшому зможуть працювати в аналогічних центрах”, - зазначив Колебошин.

За його словами, новий освітній простір Brobots Space Odesa - це комп'ютерний клас, лекторій та майстерня, обладнана лазерним верстатом, 3D-принтером, безпечними місцями для паяння.

На створення Центру робототехніки та програмування з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень. Концепція й освітні програми створені та представлені проектом Brobots, а партнером з розвитку стала спільнота IT2School.

В ОДА нагадали, що розвиток освіти - один із ключових пріоритетів програми голови облдержадміністрації Максима Степанова “О-12. Дванадцять кроків назустріч сучасній освіті”. Уже облаштовано 51 сучасний кабінет для природничих дисциплін (фізики, хімії та біології). У комплексі вони формують STEM-лабораторії Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика).