https://static.espreso.tv/uploads/article/2614053/imagesim578x383-3243.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Слідчий комітет Росії відкрив провадження проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича за ч. 2 ст. 354.1 Кримінального кодексу РФ (реабілітація нацизму з використанням службового становища чи ЗМІ)" }

Слідком РФ відкрив справу проти В'ятровича за "злочин проти миру і безпеки людства"

Слідчий комітет Росії відкрив провадження проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича за ч. 2 ст. 354.1 Кримінального кодексу РФ (реабілітація нацизму з використанням службового становища чи ЗМІ)

Про це повідомляє прес-служба Слідкому РФ.

"Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович підозрюється в скоєнні злочину проти миру і безпеки людства. За даними слідства, В'ятрович, використовуючи своє службове становище, діючи під виглядом всебічного вивчення історії української держави і здійснення комплексу заходів з увічнення пам'яті учасників українського визвольного руху, в період з 12 листопада 2014 року і по теперішній час здійснює систематичне заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду і покарання головних військових злочинців європейських країн осі, в тому числі щодо самої приналежності українських націоналістів часів Великої Вітчизняної війни до військ СС і їх участі у військових злочинах проти мирного населення", - стверджує Слідком РФ.

Стаття, за якою відкрито справу, передбачає покарання у вигляді штрафу до 500 тис. руб. або примусові роботи до 5 років або позбавлення волі на той самий термін.

Сам В'ятрович покепкував у Facebook з росіян щодо відкриття провадження.

"Російська гарячка" - вона безпощадна :) Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович підозрюється в скоєнні злочину проти миру і безпеки людства", - написав В'ятрович.