Twitter оновився: тепер там можна робити "сторіз" і запускати прямі ефіри

На фестивалі SXSW в місті Остін, штат Техас, Twitter представив кілька оновлень програми. Нові функції пов'язані з візуальним наповненням "текстоцентричного" майданчика

Про це пише видання Wired.

Тепер в додатку при свайпі вліво відкривається камера. При короткому натисканні можна зробити знімок, а при довгому - записати відео тривалістю до 2 хвилин 40 секунд.

Там же можна вибрати опцію прямого ефіру - вона створена на основі функціонала додатка Periscope, який компанія купила ще в 2015 році. Якщо у користувача ввімкнена геолокація, твіттер радить найближчі місця і хештеги подій, які відбуваються неподалік.

Якщо людина додає такий тег, його пост з'являється в стрімі з іншими твітами та зображеннями, в яких використовується ця ж мітка, - подібне було реалізовано в Snapchat.

На відміну від схожого функціоналу Instagram через нову опцію твіттера можна поділитися вже зробленими фотографіями - їх доведеться запостити традиційним способом, прикріпивши до звичайного твіту. Зате додаток передбачив приємний бонус для тих, хто ділиться миттєвими знімками за допомогою нової функції: колір рамки, в якій буде знаходитися підпис до фотографії, можна вибрати з п'яти варіантів.

Хоча такий спосіб поділитися знімками дуже схожий на сторіз в Інстаграмі, в Твіттері ці пости не будуть видалятися через добу. Напередодні оновлень віце-президент Twitter по продукту Кіт Коулман розповів, що компанія хоче спонукати користувачів на те, щоб вони "захоплювали більше візуальних моментів навколишнього світу прямо через додаток".