Засуджений за організацію "вбивства" Бабченка просить випустити його з тюрми

Засуджений нібито за організацію "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман просить звільнити його від покарання

Про це йдеться у матеріалах судової справи, передає "Українська правда".

Захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого з колонії через тяжку хворобу. 

У січні 2019 року Ірпінський міський суд почав розглядати прохання так званого "організатора вбивства" і призначив лікарський огляд Германа.

Водночас, Начальник колонії повинен надати матеріали особової справи чоловіка та документи, які характеризують його поведінку під час відбування покарання.

За даними судового реєстру, Герман відбуває покарання у Бучанській виправній колонії (№85). Участь у судовому засіданні він брав через відеоконференцію.

Як зазначає "Українська правда", Діана Назаренко, яка вказана адвокатом засудженого, підтвердила, що представляє інтереси саме фігуранта справи Бабченка.

Втім захисниця не стала коментувати хворобу Германа, повідомляти додаткову інформацію та пообіцяла відповісти на питання пізніше.

Пізніше вона надіслала повідомлення, у якому зазначила, що не може відповісти про стан Германа, а також про місце його перебування, адже таку інформацію можна повідомляти лише з дозволу клієнта.