"Купити крадене на складах російської армії - тяжкий труд": Рогоза визнав контрабанду запчастин із Росії

Фігурант журналістського розслідування у справі про розкрадання в Укроборонпромі Андрій Рогоза визнав, що возив контрабанду з Росії, але заперечує, що переписка, яку оприлюднили журналісти, достовірна

Про це написав Рогоза у Facebook.

"Домовитися і купити крадене на складах російської армії - це тяжкий труд, я тобі говорю, бо я роботяга, я бізнесмен, я знаю, що говорю порівняно с тобою, дезертир ти і брехун!" - написав він.

Крім того, він заявив, що журналісти отримали "дописані смс".

"Я відповідаю тобі реально відповідально - що читаючи тексти твоїх мультиків я почув 90% того чого не було. Враховуючи такі наслідки які ти сформував за цей час я вважаю що ти маєш викрити істочник такої інформації або я вважаю, що ти її видумував сам", - написав він.

Він заперечує достовірність переписки, яку отримали та оприлюднили журналісти.

"Я тобі заявляю 80% переписки яку ти так смачно прибрехав і поблікував її не існує. Я ніколи не мав відносин з Гладковським!" - повідомив Рогоза.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року проект "Наші гроші" оприлюднив розслідування розкрадань в "Укроборонпромі", до яких, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор Гладковський із фігурантами Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою. У НАБУ заявили, що фірми, які фігурують у розслідуванні, є об'єктами розслідувань Бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він наголошував, що його син нібито навіть не знає, хто такі Жуков та Рогоза.

Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського-страшого з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Своєю чергою президент закликав до кінця року провести аудит "Укроборонпрому", а Верховна Рада обіцяє зробити держзакупівлі в оборонній галузі максимально прозорими.

11 березня у 4 частині розслідування "Bihus.info" журналісти розповіли про те, що працівники СБУ, Військової прокуратури, ДФС і НАБУ допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати проблемні питання.

Журналісти дістали телефонну переписку, у якій йдеться, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. ТОВ "Оптимумспецдеталь" спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Тобто в листуванні Рогози і Жукова йдеться про хабар у вигляді автомобіля BMW для співробітника столичного главку СБУ Дмитра Москаленка.

Крім того, у листуванні згадується перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, детективи бюро Дмитро Литвиненко і Олег Борисенко, а також позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

Після виходу даного сюжету у НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами. У бюро стверджують, що жоден зі співробітників НАБУ не брав хабарів.