Порошенко підписав указ про незалежний аудит "Укроборонпрому"

Президент України Петро Порошенко підписав указ про незалежний аудит "Укроборонпрому" за участю міжнародних експертів

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", в якому йдеться про аудит "Укроборонпрому".

У рішенні РНБО йдеться про організацію у місячний термін аудиту "Укроборонпрому" та підприємств, які є учасниками концерну, із залученням міжнародних експертів.

Відповідно до указу Кабінет міністрів України має забезпечити проведення огляду оборонно-промислового комплексу країни. Також уряд повинен забезпечити усунення корупційних ризиків, підвищення рівня прозорості та посилення контролю за діяльністю "Укроборонпрому" та інших держпідприємств оборонного комплексу з боку держави та громадськості.

Уряд повинен опрацювати питання щодо доцільності створення органу з реалізації державної військово-промислової політики, управління об'єктами держвласності у відповідній сфері та контролю за їх діяльністю.

Крім того, Міністерство економічного розвитку і торгівлі повинне у місячний термін забезпечити розгляд з питань імпортозаміщення металургійної продукції, підшипників спеціального призначення, електронних компонентів тощо.