"Нацкорпус" влаштував "свинячий" флеш-моб на Банковій

Учасники акції протесту на столичний вулиці Банковій влаштували у суботу, 16 березня 2019 року, жбурляння іграшок у вигляді маленьких свинок в бік будівлі Адміністрації президента

При цьому учасники акції скандували гасло "Свинарчуків - за ґрати!".

"Ми показали, що свинки мають знаходитися - за спинами наглядачів", - пояснив прес-секретар "Нацкорпусу" Олександр Алфьоров причину того, чому іграшки жбурлялися за поліцейські кордони.

Усе минулося мирно. Без жодних сутичок з правоохоронцями.

Після цього присутніх закликали підтримати побратимів у Полтаві, які там сьогодні пікетують передвиборчий мітинг Петра Порошенка і де вже кілька затриманих, й було урочисто виголошено Молитву українського націоналіста.

За даними організаторів, сьогодні вдалося зібрати 10 тис. людей.

Вимоги акції фактично лишаються незмінними з минулої суботи, 9 березня:

"1. Взяти під варту та арештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини (щонайменше, ст. 191, 364, 368, 369, 369-2 КК України).

2. Призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна.

3. Оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом.

4. Генеральному прокурору щотижня звітувати щодо стану розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету". 

"Не битися ми приходимо, а запитати. У нас чотири питання", - підсумував Алфьоров.