За 5 років до Криму переселили півмільйона росіян, - Чубаров

Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що за п'ять років анексії Криму на півострів переселили до півмільйона росіян

Про це Чубаров розповів у інтерв'ю журналу НВ.

"Найбільш обережні підрахунки дозволяють припустити, що до Криму з Росії переїхало до 500 тис. людей", - зазначив Чубаров.

За його словами, лише у Севастополі поселилося близько 200 тис. росіян. На думку Чубарова, для Росії такі заходи - додатковий фактор, який дозволить їй утримувати Крим у разі деокупації.

Голова Меджлісу розповів, що в основному такі переселенці - це сім'ї й самі співробітники військових і силових структур.

"Але вже є чимала частина людей, які переселяються з власної ініціативи. Є банки, які видають пільгові кредити на будівництво людям з певних територій Росії, які переїжджають до Криму. Зокрема, з Іркутської та Новосибірської областей. Вони отримують кредити, які досить відрізняються за відсотками", - сказав Чубаров.

При цьому Росія намагається позбутися тих кримчан, які не погоджуються з окупацією півострова.

"Такі люди повинні бути витіснені з Криму. І це відбувається шляхом систематичних репресій. Це не лише залякування, обшуки й арешти, це і неможливість розвитку, коли Крим залишають підприємці", - зазначив Чубаров.