Питання про ПДЧ НАТО для України буде поставлене у грудні, а отримати його ми будемо готові вже у 2023 році, - Порошенко

Чинний президент України Петро Порошенко, котрий висувається на повторний термін, обіцяє у випадку свого переобрання підготувати країну до членства у НАТО і ЄС

Про це він заявив у неділю, 17 березня 2019 року, під час мітингу на столичній Михайлівський площі, передає Еспресо.TV.

"До кінця свого другого президентського терміну я планую підготувати Україну до вступу в НАТО і Європейський Союз. І в 2023 році цілком реалістично розпочати переговори про ступ до Європейського Союзу і зробити так, щоб Україна отримала План дій щодо членства в НАТО", - зазначив Порошенко.

При цьому він пообіцяв поставити питання про ПДЧ для України "вже на Лондонському саміті НАТО в грудні 2019 року".

"Після того як виборці нададуть мені мандат ще на п'ять років маю намір поставити питання про ПДЧ вже цього року. І я про це днями написав в листі до генерального секретаря НАТО, великого мого друга і великого друга України Єнса Столтенберга", - додав президент.

До ЄС та НАТО, за його словами, Україна приєднуватиметься "як регіональний лідер".

"Ми, українці, маємо ставити перед собою великі цілі. І я вірю в досяжність для нас Євросоюзу, НАТО, як свого часу вірив в ратифікацію Угоди про асоціацію (з ЄС - ред.), в реальність безвізу і в імовірність Томосу. Все ми зможемо, коли ми разом", - підсумував Порошенко.