Анексія Криму: заяви РФ про компенсацію з боку України розраховані на російського споживача, - Бабін

Міжнародна спільнота й надалі підтримуватиму Україну в питанні Криму, але ніхто крім нас - крім України - Крим звільняти не буде

Про це заявив представник президента України в АР Крим Борис Бабін (у 2017 - 2018 рр), повідомляє Еспресо.TV.

За нашого життя ми ще побачимо українські прапори в Криму, зазначив політик.

"Нажаль дуже багато подій і вчинків свідчать про те, що нам зарано говорити не лише про реінтеграцію півострова, а й про ефективний рівень притидії тим загрозам, які сьогодні існують для України через окупацію Криму", - наголосив Бабін.

Заяви РФ про відшкодування з боку України за 25-річний термін "анексії" Криму, Бабін назвав заявами для внутрішнього російського споживання.

"Це заяви для внутрішнього споживання. Але те, що ми такі речі транслюємо через ЗМІ, свідчить про відсутність у нас інформаційної гігєни у медіа. Ця пропаганда розрахована на російського споживача, а не на українського або іноземного", - зазначив він.

На думку Бабіна, крім палких або стурбованих заяв ніхто з наших партнерів реальних кроків, за окремими виключеннями, не робить. Наприклад, санкції дощо подій у Керченській протоці - абсолютно формальні. Ми чули про ці санкції півроку, але їхній результат: 8 росіян не зможуть поїхати до країн ЄС.

"Будуть і надалі заяви підтримки з боку міжнародної спільноти, але ніхто крім нас - крім України - Крим звільняти не буде", - зазначив Бабін.