Дайвери виявили на дні Тихого океану авіаносець часів Другої світової війни

Команда дайверів виявила на дні Тихого океану американський авіаносець часів Другої світової війни USS Wasp

Про це пише Popularmechanics.

Останки авіаносця виявила команда дайверів, яку зібрав і профінансував Пол Аллен - один із засновників Microsoft. Корабель затонув в Кораловому морі, неподалік від узбережжя Австралії: він непогано зберігся в теплій солоній воді.

На фотографіях можна детально розглянути літаки, які базувалися на палубі USS Wasp, а також, наприклад, зенітні установки.

На одному зі знімків можна бачити останки великого палубного торпедоносця Grumman TBF Avenger. Одним з таких літаків під час Другої світової керував майбутній президент США Джордж Буш - старший, який служив в 51-й ескадрильї торпедоносців (VT-51).

Другого вересня 1944 року його літак збили над островом Тітідзіма; Буш був єдиним членом екіпажу, якому вдалося врятуватися.

Історія корабля

Його будівництво почалося в 1936 році, а на воду авіаносець спустили в 1939. У 1940 році USS Wasp включили до складу флоту США. Він взяв активну участь у Другій світовій війні: навесні 1942 року авіаносець доставляв британські винищувачі "Спітфайр" з Великобританії у захоплену Мальту.

Брав участь корабель і в війні в Тихому океані. В результаті атаки японської авіації в нього потрапило кілька торпед. Врятувати корабель не вдалося: В результаті нападу загинули 176 осіб і було поранено 366 із загальної чисельності екіпажу в 2162 людини.