Facebook посилює боротьбу з фейками перед виборами до Європарламенту

Facebook посилює правила із запобігання поширенню неправдивих новин перед виборами до Європарламенту, які заплановані на 26 травня

Про це повідомила одна з топ-менеджерів компанії Тесса Лайонс, передає DW.

Зокрема, Facebook планує створити новий віртуальний ситуаційний центр, куди будуть підключатися співробітники соцмережі з різних офісів.

За словами Лайонс, Facebook по всьому світу працює з питання неправдивих (фейкових) новин із 43 організаціями. А передвиборний ситуаційний центр стане готовою схемою для майбутнього вирішення проблем з поширенням фейкових новин у Facebook.

Соцмережа також планує організувати цілодобову співпрацю розробників програм, спеціалістів з обробки даних і політичних експертів.

Співробітники такого центру зможуть зв'язуватися з різними відомствами, зокрема й у Німеччині, де одним із адресатів стане Федеральне відомство з безпеки у сфері інформаційних технологій.

Лайонс сказала, що ситуаційний центр здійснюватиме свою діяльність у кількох місцях, зокрема, у штаб-квартирі Facebook в Каліфорнії і головному європейському офісі в Дубліні.

Представниця Facebook повідомила, що кількість людей, зайнятих у боротьбі з фейковими новинами, збільшиться з 20 тис. до 30 тис.

Планується, що нова структура Facebook продовжить роботу і після виборів в Євросоюзі.