Муфтій України Ісмагілов закликав не відвідувати в Сімферополі мечеть, яку відкриватиме Путін

Муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов закликав не відвідувати відкриття Соборної мечеті в окупованому Сімферополі

Про це Ісмагілов повідомив у Facebook.

"Хочу нагадати всім муфтіям, духовним лідерам і релігійним діячам, що Крим - це Україна, і відвідувати Крим без дозволу України є злочином та порушенням державного кордону України. Маю надію, що жоден мусульманський релігійний діяч не буде своїм візитом порушувати моральні норми Ісламу (легітимізуючи в очах віруючих окупацію української землі), та державні закони України. Зі свого боку, ми будемо уважно відстежувати, хто приїде до Криму на відкриття мечеті, і чи в законний спосіб вони туди потрапили", - написав Ісмагілов.

Муфтій зазначив, що муфтій Еміралі Аблаєв, якого Україна юридично вважає головою Духовного управління мусульман Криму, запросив на відкриття мечеті президента РФ Володимира Путіна, попросивши його при цьому запросити ще й президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Хто не в темі, вчора на зустрічі з Путіним, муфтій Еміралі Аблаєв, що в російській юридичній площині є головою ДУМКиС (Духовного управления мусульман Крыма и Севастополя), а в українській юридичній площині досі офіційно є головою ДУМК (Духовного управління мусульман Криму), запросив Путіна на відкриття мечеті, а також запропонував Путіну запросити на відкриття президента Туреччини пана Таїпа Ердогана. На що Путін відповів, що він вже запросив президента Туреччини", - додав Ісмагілов.