Підпал Roshen: затримали учасника екстремістської організації "Білі балаклави", яка хотіла зірвати вибори в Україні, - ЗМІ

Запальну суміш у вітрину київського магазину Roshen кинув учасник екстремістської організації "Білі балаклави", яка, за даними Служби безпеки, планувала зірвати вибори в Україні

Про це повідомила Нацполіція України.

За даними правоохоронців,  підозрюваний у підпалі магазину Roshen виявився "активним учасником численних вуличних акцій, які відбуваються у місті Києві, і є членом радикальної екстремістської організації, керівник якої затриманий СБУ і знаходиться в СІЗО".

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко сказав, що метою цієї організації була дестабілізація ситуації у столиці та зрив виборів.

"Зараз із ним проводять першочергові слідчі дії. Також є підстави вважати, що він причетний до нічного підпалу магазину на Оболоні. Збирається доказова база", - заявив він.

"Громадське" повідомляє, посилаючись на агенство "Інтерфакс-Україна", що мова йде про організацію "Біла балаклава", лідер, Євген Моренець, перебуває у СІЗО.

Зокрема, у СБУ заявили, що Моренець планував у день президентських виборів, 31 березня 2019 року, провести у Києві та регіонах масові протести із кровопролиттям. Начебто, населення повинно було повстати через фальсифікацію голосів на виборах. Моренець "втягував" керівників різних громадських об'єднань з регіонів, аби спровокувати їх організувати масові протести після закінчення голосування.