"Росія мріє зруйнувати Україну – "компромісні" кандидати спрощують їй завдання", - Олександр Данилюк

Проросійські настрої сербів та лояльність президента Сербії до Кремля, не завадили російським спецслужбам організувати спецоперацію проти діючої влади в Белграді, схожу тактику росіяни використовували свого часу в Афганістані

Ось чому домовлятись з Росією - неможливо, росіяни будуть продовжувати нищити нашу країну, а обрання "компромісного" президента їм лише допоможе, - вважає керівник Центру оборонних реформ, спеціаліст з протидії російській гібридній агресії, Олександр Данилюк.

Серби чи не най проросійська нація в світі. Лише в Сербії ви можете зустріти мурали з написами "На небі - Бог, на землі - Росія"…Президент Сербії Александар Вучич є типовим представником своєї русофільської нації і кавалером російських орденів Дружби та Олександра Невського. Це не заважає РФ організовувати в Белграді просто зараз проти нього протести, що можуть завершитися не лише фізичним усуненням Вучича, але й громадянською війною, - пояснює Данилюк на власній сторінці у Facebook.

Така політика є типовою для Росії. Хафізулла Амін, палац якого в 1979 році штурмувала "Альфа" в Кабулі, був офіційним союзником СРСР і будував соціалізм. До влади він прийшов за підтримки радянських спецслужб, вбивши свого попередника Нура Мохаммада Таракі, також соціаліста та великого друга СРСР.

Подобається це комусь чи ні, але домовитись з РФ Україні не вийде. Росія поставила перед собою завдання зруйнувати нашу країну і вона не заспокоїться, доки цього не трапиться. Обрання "компромісного" президента України лише спростить Москві цю задачу. Зупинити це можливо лише шляхом приведення до влади в РФ таких як Нємцов, або в суб'єктах федерації таких як Дудаєв. Ось на це і має бути направлена робота всієї системи національної безпеки та оборони, - вважає експерт.

Олександр Данилюк – кандидат в президенти України, один з лідерів Революції Гідності, лідер громадянського руху "Спільна Справа", екс-радник міністра оборони. З початком російсько-української  війни займається питаннями національної безпеки та протидії російській гібридній агресії. Очолює Центр оборонних реформ. Читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді та інших навчальних закладах, що займаються підготовкою фахівців з гібридної війни.