Ствердження, що закон про мову не потрібен – синонім того, що не потрібна незалежна Україна, - Княжицький

Таку позицію висловив Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради, у вівторок 19 березня

"Мене дивують коментарі деяких кандидатів в президенти та народних депутатів, які стверджують, що закон про мову не важливий та не потрібний. Можливо, вони не усвідомлюють, що такі заяви  - це є синонім до того, що Україна не потрібна, української мови та нації не існує", - зазначив Княжицький.

Він зауважив, що законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної» є одним з найбільш ліберальних з аналогічних в країнах Східної та Центральної Європи, не регулює приватного спілкування громадян, не вводить кримінальної відповідальності за недотримання норм, передбачених в законопроекті, не зобов’язує всіх громадян здавати тести на знання української мови.

"Я розумію, що розгляд цього законопроекту відбувається в непростий час. Проте, якщо ми не ухвалимо його зараз – не зможемо сказати, що Українська Держава остаточно утвердилася", - сказав Голова профільного Комітету.

Нагадаємо, парламент другий тиждень у другому читанні розглядає законопроект № 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".