Теракт у Новій Зеландії: прем'єр хоче позбавити стрілка популярності

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що зробить все від неї залежне, щоб позбавити популярності обвинуваченого в нападі на мечеті

Про це повідомляє АР.

"Я згодна з тим, що ми безумовно повинні усвідомити, що відбувається і зробити все можливе, щоб запобігти популярності цієї людини, якої він так прагне", - заявила прем'єр-міністр.

Вона також сказала, що ніколи не вимовить ім'я підозрюваного, який вирішив звільнити свого адвоката і захищати себе в суді самостійно.

"Я благаю вас: вимовляйте імена загиблих, а не ім'я людини, яка забрала їхні життя. Ймовірно, він домагався поганої слави, але ми в Новій Зеландії не скажемо ні слова, не вимовимо навіть його імені", - сказала прем'єр.

За її словами, прагнення нападника привернути до себе увагу було добре продемонстровано в його маніфесті, а також тим фактом, що він вів відеотрансляцію нападу.

Читайте також: У Новій Зеландії терорист вбив півсотні людей у двох мечетях. Все, що відомо

Facebook видалив 1,5 млн версій відео протягом перших 24 годин з моменту нападу, однак Ардерн сказала, що розчарована тим, що записи знайшли в мережі і чотири дні потому.