У РФ заявили, що розмістили у Криму бомбардувальники, здатні "знищити будь-яку ціль у Європі"

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов заявив, що Росія розмістила в окупованому Криму ракетоносці Ту-22М3

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

Він розповів, що це "літаки ракетоносної авіації, які проходять глибоку модернізацію і здатні своїм озброєнням знищити будь-яку ціль в Європі".

Напередодні глава комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв заявив, що Росія розмістила на анексованому півострові дальні бомбардувальники Ту-22М3, а також розгорнула в Криму оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М".

"У Криму розгорнуті зенітні ракетні комплекси С-300 і С-400," Бук-М2 "," Панцир-С1 ", ОТРК "Іскандер" двох модифікацій", - сказав він.

За його словами, "радіус бойового дії Ту-22М3, дальність крилатих ракет на його борту дозволяють нести боєзаряд в будь-яку точку Європи, тим самим вражаючи будь-який об'єкт ворожих систем ПРО і ППО". 

Читайте також: Віталій Портников: Крим як символ міжнародного безсилля

За інформацією агентства, РФ за останні роки посилила угруповання у Чорному морі. Так, Чорноморський флот отримав кілька нових фрегатів і малих ракетних кораблів, 6 дизель-електричних підводних човнів; всі вони оснащені крилатими ракетами великої дальності "Калібр".

Повідомляється також, що в окупованому Криму створили армійський корпус, в його складі - з'єднання берегової оборони, розвідки, артилерійські частини, підрозділи протиповітряної оборони, інженерного і тилового забезпечення, РХБ-захисту, зв'язку та інші.

В Криму російські військові розгорнули 4 дивізіони систем ППО великої дальності С-400 "Тріумф", а також кілька дивізіонів зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С".

У Держдумі РФ заявили, що у 2019 році планують почати будівництво під окупованим Севастополем нової радіолокаційної станції системи попередження про ракетний напад.