Франція видала ордери на арешт екс-керівників федерації легкої атлетики РФ через допінг

19 березня Франція видала ордери на арешт двох колишніх російських легкоатлетичних чиновників у рамках розслідування застосування допінгу в російському спорті

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“Франція видала ордери на арешт двох колишніх російських чиновників з федерації легкої атлетики на тлі розслідування допінгового скандалу”, - йдеться у повідомленні.

Йдеться про колишнього голову ВФЛА Валентина Балахничева та колишнього тренера збірної Росії з легкої атлетики Олексія Мельникова.

Ордери на арешт видали у справі про корупційну схему, створену для приховування випадків допінгу в Росії. Наразі цією справою займаються французькі слідчі, адже є підозри, що чиновники могли відмивати кошти саме на території Франції.

Як повідомляється, Валентин Балахничев сказав, що наразі перебуває в Росії.

"Я не отримував жодних повідомлень. Це - звичайна практика слідчої машини Франції або Німеччини, коли інформація спочатку скидається в ЗМІ, а потім починається обговорення", - заявив він.

Крум того, він відмовився прокоментувати видачу ордеру на арешт, пославшись на те, що не знає, у чому його обвинувачують.

У тому ж самому розслідуванні французькі судді видали у 2017 році ордер на арешт Папа Массата Діака, сина колишнього президента IAAF Ламіна Діака.

Ламін Діак звинувачується в отриманні мільйонів доларів хабарів, щоб приховати позитивні допінг-тести росіян разом з двома іншими чиновниками IAAF.

Діак-старший працював у асоціації федерацій легкої атлетики з 1999 року, поки не був арештований у Франції у 2015 році.

За інформацією джерел AFP, французькі судді вдруге звинуватили його в червні минулого року, у тому, що він дозволив своєму синові "заволодіти коштами від спонсорів IAAF", включаючи такі компанії як Samsung, китайський телеканал CCTV, китайську енергетичну фірму Sinopec, російський банк VTB та корпорацію Abu Dhabi.

Нагадаємо, зо на літній Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро російська збірна втратила близько 100 учасників через дискваліфікації за допінг. Окрім того, від Ігор у Ріо відсторонили всю паралімпійську збірну РФ.

У грудні 2017 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) запровадив санкції проти Олімпійського комітету Росії. Атлетам із Росії заборонили виступати на Зимових олімпійських іграх у Південній Кореї під національним прапором. Ті, кого допустили до участі в Олімпіаді, виступали під олімпійським прапором.