Коболєв сказав, за яких умов його звільнять “справедливо”

Голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв прокоментував рішення Наглядовою ради щодо умов продовження контракту

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Очільник правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає пропозицію наглядової ради щодо нового контракту "розумним компромісом".

Нагадаємо, минулого тижня наглядова рада запропонувала уряду залишити Коболєва на його посаді як мінімум на рік зі зниженням заробітної плати вдвічі без виплати щомісячних і квартальних премій.

"І я пообіцяв наглядовій раді, що я його прийму. Я також пообіцяв їм, що протягом року незалежно від того, яка цифра буде прописана в моєму контракті, як в частині фіксованої оплати, так в частині премій, бонусів, я відпрацюю в цій компанії рік", - додав Коболєв.

Також Коболєв пояснив, за яким умов вважатиме, що його звільнили справедливо:

“Якщо закон буде змінений, а Коболєв щось неправильно робить, то в договорі можна прописати, наприклад, санкції: не зробиш – ми тебе звільнимо. Тоді мене можна буде звільнити, як мені здається, абсолютно справедливо. Важливо розуміти, що корпоративне управління як раз і містить в собі правильні механізми вирішення тих питань, по яких у нас з урядом є певні розбіжності“, - пояснив очільник НАК.