Китаянку не пустили в метро через "неправильний" макіяж. У соцмережах розгорівся протест

Китайську дівчину-гота не пустили у метро через її макіяж, щоб вона "не налякала" інших пасажирів

Як пише The Guardian, через це користувачі китайської соціальної мережі Weibo влаштували онлайн-протест: вони публікують селфі з повним готичним мейкапом.

У пості на Weibo дівчина розповіла, що працівникам метрополітену в місті Гуанчжоу не сподобалися її яскраво нафарбовані очі і темні губи. "Жінка-охоронець покликала свого менеджера і сказала, що мій макіяж проблематичний і просто жахливий ", - написала вона.

Після цього співробітники метро сказали, що їй потрібно видалити макіяж, якщо вона хоче скористатися громадським транспортом.

"Як китайська громадянка я сподіваюся використовувати цю дещо публічну платформу [Weibo], щоб запитати у влади: які закони дають їй право зупиняти мене і витрачати мій час? Якщо влада зможе послатися на один такий закон, я хочу оплатити банер, який повісять на станції метро, ​​з підписом "Людям, одягненим в стилі "готична Лоліта", не дозволяється їздити у метро", - додала дівчина.

 

Цей пост викликав великий відгук у китайських користувачів, яких обурила позиція метрополітену. Вони продовжили публікувати селфі з готичним макіяжем навіть після того, як метро Гуанчжоу принесло свої вибачення за те, що сталося і звільнило співробітницю. До хвилі протесту приєдналися користувачі з усього світу, які публікують свої фотографії з похмурим мейкапом під тегом #ASelfieForTheGuangzhouMetro.