Ляшко зірвав засідання Кабміну і вимагав відставку Коболєва

20 березня лідер Радикальної партії Олег Ляшко зірвав засідання Кабміну і вимагає відставку голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва

Відповідну сварку транслює народний депутат "Радикальної партії" у Facebook.

Ляшко привів усю фракцію РПЛ в Кабмін. І вимагає не підписувати контракт з Коболєвим. 

Радикал Олег Ляшко увірвався під час засідання уряду та вимагав прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана пояснити продовження контракту з Коболєвим. 

"Скажіть, будь ласка, а чому ви продовжили контракт Коболєву. На якій підставі? Я звертаюсь до вас. Шановні члени уряду і до прем'єр-міністра. Майте совість, контракт з головою "Нафтогазу" не продовжувати, вернути півтора млрд гривень, які він вивів у офшори, не обманювати людей. Прийміть сьогодні отут закон, щоб не більше 15% доходу сім'ї платили за комуналку", - сказав Ляшко.

Ляшко сказав, що вимає "не продовжувати контракт з Коболєвим, переглянути бюджет, підняти". 

"Негайно прийняти питання, щоб мінімальна і максимальна зарплата не було різниці більше, ніж у 5-7 разів. Наведіть порядок з питанням оплати праці державних чиновників. Не може бути такого. Суддя, прокурор, якийсь там НАБУшник по 500-700 тис. грн у місяць отримує зарплати. За шо?", - сказав він.

У відповідь Гройман сказав, що Ляшко повів себе неетично, невиховано та некультурно. 

"Це меганекультурно - вриватись в залу. Меганевиховано, нестримано, неетично. Ну короче, я думаю, вам це не личить - вриватись в уряд, заходити і починати кричати. Ви ж поважайте одну річ, що кожна людинавиконує свої функції - управління державною охороною. У них є свої інструкції. Ви залітаєте, ви ж недоторкані, ви дуже круті у нас там депутати ", - сказав він. 

Гройсман також заявив, що зустрічається з людьми "не менше, ніж Ляшко".

"Ну може зараз трошки менше, бо ви ж збираєте зали, вам треба вести виборчу кампанію, ви ж хочете бути президентом. Вони ж вас бачать зараз? Мільйони? Надіюсь, вони розуміють", - сказав Гройсман.

Щодо пенсій прем'єр-міністр сказав, що отримав країну "з рахунком нуль".

"Ви мені перераховуєте зараз пенсії? Олег Валерійович, я хочу вам сказати, що кожен має займатись своєю справою. Я і в 2014 році Яценюк отримали країну з рахунком нуль", - сказав він.

Крім того, Гройсман заявив, що бореться із тим, аби кожне рішення було ефективним і максимально раціональним.