Суд відхилив позов кандидата в президенти Бойка проти UA:Суспільне щодо політичної реклами

Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні позову кандидата у президенти Юрія Бойка до Національної суспільної телерадіокомпанії, поданого через відмову розміщувати його політичну рекламу

Про це повідомляє прес-служба НСТУ.

Суд встановив, що позивач не надав жодних доказів протиправності дій Суспільного мовника. Крім того, суд зазначив, що ПАТ "НСТУ" не порушувало вимог чинного законодавства про вибори, так само, як не порушувало і ніяких прав Юрія Бойка як суб'єкта виборчого процесу, йдеться у повідомленні.

У НСТУ зазначають, що раніше до них звернулася "Опозиційна платформа - За життя" з проханням про розміщення політичної реклами кандидата на пост президента України Бойка.

В прес-службі наголошують, що Суспільний мовник звернув увагу на ряд порушень законодавства в наданій рекламі.

Телеканал просив усунути порушення для подальшої можливості розміщення реклами в ефірі. Однак замість цього на сайті політсили з'явилася маніпулятивна заява про нібито цензуру з боку НСТУ, йдеться у повідомленні.

Юрій Бойко звернувся до суду з проханням визнати нерозміщення його ролика в ефірі каналів Суспільного мовника протиправним.

Прес-служба зазначає, що Суспільний мовник завжди дотримується вимог законодавства та надає рівні можливості для всіх кандидатів на пост президента України.