Укрзалізниця придумала, як змусити київські електрички працювати “як у Німеччині”

АТ “Укрзалізниця” спільно з КМДА і районними адміністраціями області відпрацьовує проект якісного оновлення приміського сполучення Київського вузла на зразок європейського S-Ban

Вартість проекту орієнтовно становитиме кілька мільярдів гривень, передає Укрінформ.

"У нас є проект і я сподіваюся, що найближчим часом спільно з керівництвом міста ми зможемо його презентувати, - проект повного якісного оновлення приміського сполучення Київського вузла як пілотного і найбільш затребуваного для цієї послуги в країні. Для цього нам потрібно співфінансування з боку місцевої влади. Проект, порівняно з бюджетами розвитку міста Києва і, зокрема, всієї області, - зовсім недорогий, становитиме всього кілька мільярдів гривень", - сказав Кравцов.

За його словами, проект передбачає повне оновлення рухомого складу по Київському вузлу, що з’єднує Київське кільце і територію міста і найближчого передмістя в напрямах Ірпеня, Білої Церкви, Фастова, Броварів, Борисполя.

“Там, де вже зараз у нас існує добре розвинуте залізничне сполучення”, - зауважив керівник Укрзалізниці.

За його словами, компанія бачить для себе цей формат сполучення як ефективне завезення і вивезення пасажирів, насамперед в години пік - вранці і ввечері до Києва і в передмістя - з інтервалом 10-15 хвилин зі значним розширенням інфраструктури Києва і Київської області.

“Говорячи простою мовою, ми хотіли б зробити на базі залізничного передмістя Укрзалізниці в Києві Київський S-Ban, такий, який є в Берліні, Франкфурті”, - зазначив Кравцов.