В аеропорту "Бориспіль" накрили канал контрабанди кокаїну з Панами до Ізраїлю

Співробітники Служби безпеки України спільно з ізраїльськими колегами провели спецоперацію: ліквідували міжнародний канал контрабанди кокаїну через Україну

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

У СБУ встановили, що наркотики перевозились авіаційним транспортом прихованими у подвійних стінках багажу наркокур’єрів.

Організаторами наркобізнесу є громадяни Ізраїлю та України, зазначають у прес-службі.

В СБУ наголошують, що "гонорар" курʼєрів становив від $1 тис. до $4 тис. за рейс. Для конспірації зловмисники використовували різних наркокур’єрів під час перевезення товару: одні доставляли кокаїн з Панами в Україну, інші - з нашої країни до Ізраїлю.

Наприкінці грудня 2018 року до Панами вилетіли чергові наркокур’єри для доставки кокаїну в Україну. Вони мали повернутися до України на початку січня 2019 року, однак організатори каналу контрабанди декілька разів змінювали дату відльоту, йдеться у повідомленні.

У січня 2019 року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" при проходженні митного контролю двох громадян України, які подорожували разом під виглядом сімейної пари, виявлено майже 3,5 кг кокаїну, що був прихований у подвійних стінках валізи чоловіка, зазначають у спецслужбі.

Прес-служба додає, що валізу чоловік мав передати своєму брату одразу після поверненню в Україну. Унаслідок контрольованої поставки, валіза ще тричі змінювала своїх власників на території України, та в Ізраїлі. Затримано п’ятьох громадян, серед яких організатори каналу контрабанди.