В Італії водій підпалив автобус зі школярами, 14 дітей постраждали

У Мілані водій викрав автобус з 50 школярами, протаранив на ньому кілька поліцейських машин, а потім підпалив його разом з дітьми всередині

Про це повідомляє ВВС Україна.

В автобусі перебувало 50 осіб: учні двох класів у супроводі дорослих. Вони їхали зі школи до спортзали, але раптово автобус повернув не туди і попрямував по шосе в бік міланського аеропорту, йдеться у повідомленні.

За даними італійської поліції, перед тим, як підпалити автобус, водій сказав дітям, що "не виживе ніхто", почав погрожувати пасажирам ножем, декого з дітей зв'язав. 

Повідомляється, що один зі школярів зміг зателефонувати батькам, які звернулися до поліції.

Поліція спробувала перехопити шкільний автобус, але на це пішло багато часу - він неодноразово таранив поліцейські машини, але врешті-решт зупинився і підпалив автобус.

За даними поліції, в результаті інциденту 14 дітей отруїлися димом, але загрози їхньому життю немає.

"Це було диво. А могла б бути бійня", - заявив головний прокурор Мілана Франческо Греко.

Зазначається, що водій заарештований поліцією. Це 47-річний італієць сенегальського походження. Учитель, який перебував в автобусі разом з дітьми, сказав журналістам, що водій часто висловлював невдоволення міграційною політикою Італії. 

Прокуратура Мілана розслідує всі можливі версії, не виключають, що злочин носить терористичний характер, повідомляє видання.

Міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні висловив невдоволення тим, що чоловікові довірили керувати шкільним автобусом з урахуванням того, що в минулому у нього були затримання за їзду в нетверезому стані.