ЄС оштрафував Google на $1,7 млрд через блокування ринку інтернет-реклами

Антимонопольний регулятор Євросоюзу вирішив оштрафувати компанію Google за порушення умов чесної конкуренції на ринку інтернет-реклами

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

“Сьогодні Єврокомісія ухвалила рішення накласти штраф на Google у розмірі 1,49 млрд євро ($1,68 млрд) за незаконне зловживання своїм становищем на ринку реклами при онлайн-пошуку.

Google “зафіксував” своє панівне становище на ринку онлайн-реклами та убезпечив себе від конкуренції, укладаючи антиконкурентні контракти з третіми сайтами”, - йдеться у повідомленні Єврокомісії

Згідно з дослідженням, таку практику Google використовував протягом 10 років та не дозволяв розвиватися ринку інтернет-реклами у ЄС та у всьому світі.

Відомо, що сума штрафу Google складає 1,29% від його обороту у 2018 році та розраховувалась на підставі доходів компанії від інтернет-реклами.

Також зазначено, що це вже не перший штраф, який на Google наклали у ЄС. У 2017 році компанію оштрафували на 2,42 млрд євро за порушення чесної конкуренції на ринку пошукових сервісів, а у 2018 році на 4,34 млрд євро за монопольне становище на ринку мобільних операційних систем.