Москалькова визнала, що умови утримання Вишинського у СІЗО нормальні

Уповноважений із прав людини в Росії Тетяна Москалькова визнала, що умови утримання головного редактора "РИА Новости - Украина" Кирила Вишинського в Києві нормальні

Про це вона заявила у ефірі телеканалу "Россия-24", повідомляє ТАСС.

"Його було переведено два дні тому з тієї камери, де у нього не було світла, не було постільної білизни, в нормальну, хорошу камеру, де п'ять осіб, де всі норми і умови відповідають міжнародним правилам", – сказала Москалькова.

"Після мого звернення в Червоний хрест підключилися лікарі, які його відвідували. Вони теж зі свого боку встановили контроль, і він відчуває себе зараз цілком задовільно", – сказала вона.

Раніше Москалькова заявила, що Вишинського утримують у камері без електрики, постільних речей і просила українську омбудсмена Людмилу Денисову забезпечити Вишинському відповідні до міжнародних стандартів умови утримання в Лук'янівському СІЗО.

За словами російського омбудсмена, Вишинський проти свого обміну на когось із громадян України, які перебувають у російських в'язницях.

"Його відповідь була такою: про обмін не може бути й мови, мова може йти лише про справедливе рішення суду", - сказала вона.