Політв'язня Панова повернули з лікарні до колонії через відсутність ліків

Ув'язненого в Росії за політичними мотивами українця Євгена Панова перевели з колонії-лікарні до звичайної колонії

Про це повідомляється на сторінці Панова у Facebook, яку ведуть родичі політв'язня і громадські активісти.

"Минулого тижня Євгена Панова відвідали представники української діаспори (подяка їм велика!) у колонії №11 м.Омська. Це колонія-лікарня, куди його вивезли у зв'язку з погіршенням стану здоров'я: гострий біль у спині. Зробили передачу, та вдалося побачити Женю через відеозв'язок. Декілька днів тому Женю повернули до колонії №6, бо лікувати у колонії-лікарні №11 його нема чим. На днях Женю відвідала наш адвокат Ольга Дінзе та дізналася наступне: Самопочуття погане, бо нема навіть знеболювального", - йдеться у повідомленні.

Панов також повідомив про спроби тиску та погані умови утримування.

"На роботах в колонії не працює, співати гімн РФ відмовився. На Євгена намагаються чинити тиск, але він себе утискати не дозволяє. Каже, що в колонії є телевізор, де їм постійно показуть "Модный приговор", "ДОМ-2" та серіали "про ментов". Продукти передали. Будем намагатися купити ліки згідно з призначенням тамтешнього лікаря та передати. Він проти, аби до нього приїжджали рідні на побачення, бо умови жахливі. В туалет відпускають лише з дозволу, а вночі ще й записуватися у журнал потрібно", - повідомляють адміністратори сторінки.

Водночас політв'язень зазначив, що після бунту ув'язнених у колонії №6 ситуація покращилася.

"Шоста колонія Омську відома бунтом, який декілька місяців тому здійснили 600 в'язнів. Вони виступили проти знущань збоку адміністрації: окрім всіляких збочень, були випадки коли людям різали язики, а коли здіймався бунт - викидували з вікон. Зараз, каже, ситуація значно краще. Женя передає всім привіт та дуже радий листам!" - додають активісти.