"Без операції він помре", - батько політв’язня Гриба

Політв’язень Павло Гриб, якого РФ звинувачує у нібито підготовці теракту, потребує операції

Про це заявив його батько, Ігор Гриб, передає "Укрінформ".

"В нас одна надія, що відбудеться якийсь обмін, або, можливо, гуманітарна акція з боку керівництва РФ. Якщо Павлу не зробити термінової операції, яка не вилікувала б, а підтримувала його здоров'я, він просто помре", - сказав батько політв'язня.

Він також додав, що що у родини немає сподівань на те, що російський суд прийме рішення про незаконність утримання Павла і що його відпустять. Наразі у ростовському суді відбуваються судові дебати, прокурор попросив для Павла 6 років ув'язнення.

"Вчора ввечері спілкувався з дружиною, вона мала побачення з Павлом напередодні сьогоднішнього судового засідання. Вона констатує дуже поганий стан його здоров'я, постійні скарги. Мене дуже насторожило те, що коли вона запропонувала сину передати поїсти, він сказав: "Нічого мені не передавай". Я вже не знаю, чесно кажучи, що і думати", - сказав він.

Ігор Гриб також повідомив, що наразі з його сином контактує лише адвокат, а матері в залі суду заборонили фотографувати сина.

Довідка

Хронічно хворий Павло Гриб зник на території Білорусі на День незалежності України 24 серпня 2017 року. Того дня він вирушив у Гомель на побачення до дівчини, з якою познайомився у російській соцмережі "ВКонтакте". Як з'ясувалося пізніше, на той час Павло вже перебував у розшуку за ст. 205 КК Росії (терористичний акт).

Ігор Гриб вважає, що в такий спосіб російські спецслужби могли виманити й викрасти його сина.

ФСБ Росії звинуватила Павла в підготовці теракту в одній зі шкіл міста Сочі.