Скандал з квартирами у Празі: МЗС Чехії викликало посла Росії

21 березня Міністерство закордонних справ Чехії викликало посла Росії Александра Змеєвського

Про це повідомляє Denik.cz, передає "Європейська правда".

Дипломат йде до заступника голови відомства Мартіна Смолки, який відповідає за юридичні та консульські питання і вже третій тиждень опікується подіями, пов'язаними з орендою росіянами квартир у Празі.

Зокрема, у чеських ЗМІ з'явилась інформація, що посольство РФ у Празі отримує прибуток від здачі в оренду майже двох сотень квартир у районі Прагa 6. Ці квартири у чотирьох будинках призначені для російських дипломатів і належать  чеській державі. Їх надали російському посольству для її дипломатів на невизначений період часу ще до падіння комунізму 1989 року, підтвердили в МЗС Чехії.

За інформацією видань, елітне житло здається в суборенду без підписання контракту, до того ж наймачі розплачуються готівкою з досить неоднозначним представником російського підприємства "Госзагрансобственность" Александром Терентьєвим. Терентьєв має дипломатичну недоторканність.

"Міністерство закордонних справ занепокоєне поведінкою дипломата Терентьєва і дивною орендою квартир", - йдеться у матеріалі з посиланням на два джерела.