ТСК в закритому режимі почала розглядати справу вбивства Ноздровської

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування нападів на громадських активістів заслуховує інформацію щодо розслідування справи вбивства Ірини Ноздровської

Про це заявив голова ТСК Борислав Береза, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні у нас заслуховування Тимчасовою слідчою комісією інформації щодо розслідування правоохоронними органами Київської області кримінального провадження, порушеного за фактом умисного вбивства Ноздровської Ірини", - сказав голова ТСК Борислав Береза.

Засідання ТСК проходить у закритому режимі, наголосив Береза.

Він додав, що члени комісії заслуховують інформацію про розслідування правоохоронцями кримінальних проваджень щодо нападів на активістів Київщини.

На засіданні присутні представники прокуратури, нацполіції, громадські активісти та представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

На засідання були запрошені прокурор Київської області Максим Киричук і начальник ГУ Нацполіції у Київській області Дмитро Ценов. Проте вони не з'явилися на ТСК, йдеться у повідомленні.

Береза наголосив, що ТСК продовжує діяльність у рамках своїх повноважень і нагадав, що у планах комісії - два виїзних засідання.

"Ми вирішили їх робити після першого туру виборів, щоб не політизувати ситуацію і щоб депутати могли взяти участь у виїзному засіданні, не роблячи ніяких політичних заяв", - зазначив Береза.

  • Нагадаємо, Ірина Ноздровська займалася справою розслідування загибелі своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с. Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. За даними слідства, Россошанський під час скоєння смертельного наїзду на сестру Ноздровської перебував у стані наркотичного сп'яніння й не став надавати їй першу медичну допомогу. На момент скоєння наїзду дівчина ще була жива.

  • У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

  • 28 грудня Россошанський за активної позиції Ноздровської не зміг вийти на волю за амністією. За даними ЗМІ, після завершення судового засідання, яке відбулося того дня, батько засудженого особисто погрожував жінці. Вона зникла вже на наступний день, ввечері у п'ятницю, 29 грудня.

  • 1 січня близько 12:00 оголене тіло Ноздровської знайшли у річці біля Демидова. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, вона загинула від множинних колото-різаних ран.
  • У понеділок, 8 січня 2018 року, Нацполіція затримала першого і наразі єдиного підозрюваного у скоєнні цього злочину. Мотив злочину - помста.
  • 29 грудня 2017 року в Києві зникла юрист Ірина Ноздровська, яка розслідувала справу про загибель своєї сестри унаслідок ДТП. Тіло Ноздровської знайшли 1 січня під Києвом у річці. Поліція заявила про умисне вбивство.

  • 9 січня Вишгородський суд узяв під варту на два місяці Юрія Россошанського, головного підозрюваного у вбивстві Ноздровської.

  • За даними ЗМІ, це нібито Юрій Россошанський 1954 року народження - батько Дмитра Россошанського.