Уряд оприлюднив контракт із Коболєвим: вдвічі менша зарплата, без бонусів та премій

Кабінет міністрів України оприлюднив текст свого розпорядження від 20 березня про продовження терміну повноважень голови правління "Нафтогаз України" Андрія Коболєва до 22 березня 2020 року

Текст відповідного розпорядження з'явився на урядовому порталі.

У документі уряд прописав три основних вимоги до роботи голови компанії.

Перша умова передбачає, що очільник НАК має розділити компанію і газотранспортну систему до 1 січня 2020 року.

Наступні вимоги: забезпечити видобуток компанією та її дочірніми підприємствами не менш 18,2 млрд м куб. природного газу і гарантувати транзит природного газу через українську ГТС в держави - члени Європейського Союзу після 1 січня 2020 року "шляхом створення необхідних юридичних і технічних передумов".

"Невиконання (неналежне виконання) основних очікуваних показників роботи голови правління компанії є підставою для прийняття загальними зборами рішення про дострокове припинення його повноважень", - сказано в розпорядженні.

Крім того, у постанові вказується, що уряд бере до уваги позицію наглядової ради компанії, зокрема, щодо рівня винагороди голови правління компанії з 23 березня 2019 року, "який становитиме 50% місячного посадового окладу, передбаченого контрактом, без виплати щомісячних і квартальних премій, з можливою виплатою премії за рік наприкінці строку дії контракту у розмірі, передбаченому в фінансовому плані компанії".