Авіакатастрофа в Ефіопії: Індонезія скасувала замовлення на Boeing 737 MAX

Національна авіакомпанія Індонезії Garuda Indonesia анулювала контракт майже на $5 млрд на покупку 49 пасажирських літаків Boeing 737 MAX після аварії двох лайнерів цієї моделі

 

Про це повідомляє AFP з посиланням на офіційного представника індонезійського перевізника.

За словами співрозмовника агентства, індонезійська авіакомпанія укладала контракт на 50 літаків, один з яких вже отримала. Наразі ведуться переговори про його можливе повернення.

Це перший підтверджений випадок повного розірвання контракту з американською компанією Boeing після краху, яке відбулося в середині березня.

Тоді в результаті катастрофи "Боїнга 737 MAX 8" авіакомпанії Ethiopian Airlines під Адіс-Абебою, загинули 157 осіб.

До цього, в жовтні минулого року, сталася аварія пасажирського літака аналогічної моделі в Індонезії. Жертвами тієї катастрофи стали 189 осіб. Влада Ефіопії заявила, що за результатами розшифровки чорних ящиків, між цими двома авиакатастрофами виявлені подібності.

Китай заборонив використовувати Boeing 737 після авіакатастрофи.

Індонезія, Австралія, Сінгапур та Мексика також відмовились від використання Boeing 737 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії.

Президент США Дональд Трамп наказав заборонити польоти Boeing 737 MAX 8 і MAX 9.

Україна також заборонила літак Boeing 737 MAX після трагедії в Ефіопії. Компанія Boeing підтримала заборону на польоти 737 Max