Деокупація Криму є частиною Мінського процесу, - Марчук

Україна на переговорах у Мінську постійно заявляє, що Мінські угоди гарантують територіальну цілісність усієї України, тому місія ОБСЄ має мандат і на доступ до окупованого Криму

Про це заявив представник України на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук, повідомляє Крим.Реалії.

За словами Марчука, вимоги забезпечити моніторинг Криму висунуті і ОБСЄ, і Росії.

"На переговорах Тристоронньої контактної групи ми нагадуємо, що в мінських угодах ідеться про суверенітет України в міжнародно визнаних кордонах, тобто включно з Кримом. Ми звертаємося до місії ОБСЄ, яка має мандат на всій території України, з запитанням: як часто вони роблять спроби провести моніторинг у Криму? Ви ж бачите, що наші опоненти, щоразу, коли згадується Крим, лізуть на люстру", – заявив він. 

За словами Євгена Марчука, відновлення територіальної цілісності України включно з Кримом є консолідованою позицією України на всіх міжнародних майданчиках.

Марчук зазначив, що збройний конфлікт на Донбасі, який є провідною темою на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, спалахнув через місяць після того, як Росія заявила про анексію Кримського півострова. Українська влада вважає ці події взаємопов’язаними.