Гройсман був змушений повернути людям борги під радикальним натиском Ляшка, - Вадим Карасьов

За словами директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, те, що Гройсман не тільки визнав борги перед працівниками бюджетної сфери, а й під тиском Радикальної партії дав пряме доручення погасити їх протягом дня, свідчить про погану роботу уряду і кризу державного управління в цілому.

"Виявляється, якщо від прем'єра вимагати і чинити політичний тиск, то, як показав Ляшко, можна змусити цілий Кабмін і не побоюся цього слова ЦІЛИЙ АВТОДОР (!) працювати в інтересах людей, - іронізує Карасьов. - Це говорить про те, що в політиці важливі не стільки слова, скільки конкретні дії. І ось цей батл Ляшка і Гройсмана, який ми спостерігаємо вже кілька днів поспіль, приносить результат простим громадянам, оскільки прем'єру не вдається викрутитися зі скандальних ситуацій. З огляду на те, що хватка у головного "радикала" радикальна, довелося "радикально" діяти і самому прем'єру, який особисто зателефонував главі "Укравтодору" і дав доручення до кінця дня погасити борги. Простіше кажучи, Ляшко ще раз продемонстрував, що в політиці головне кінцевий результат, а не слова ", - говорить політолог .

Експерт зазначив також той факт, що незнання Гройсманом ситуації з боргами по зарплаті свідчить про кризу державного управління в Україні.

"У даній ситуації Кабмін має або недостатні повноваження, або недостатнє бажанням працювати в інтересах простих громадян, а не в інтересах відомств. Багато слів про реформи, але мало самих реформ. Тому доводиться, щоб в таких випадках вступала в справу" важка артилерія " у вигляді політиків. І той, хто діє радикально, виграє. А головне, що виграє народ, прості люди, які отримують те, що вони по праву заробили, що Кабмін їм зобов'язаний давати автоматично, без будь-якого політичного тиску ззовні і політичних вимог. В даному випадку важливий результат, якого домоглася Радикальна партія ", - резюмував Вадим Карасьов.

22 березня 2019 року, в ході парламентської години запитань до уряду Олег Ляшко заблокував виступ Володимира Гройсмана, в буквальному сенсі змусивши прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до кінця дня розрахуватися з багатомісячними боргами по зарплатах з дорожниками Дніпропетровської області та медиками Одеси. Люди поскаржилися Ляшку на несправедливість в ході робочих візитів лідера "радикалів" у ці регіони.

Прем'єр-міністр зателефонував голові "Укравтодору" і дав пряме доручення терміново "закрити питання".

Лідер "радикалів" звернулася до всіх українців, які працюють в бюджетній сфері і підрядних організаціях, які виконують державні замовлення, звертатися до нього, якщо уряд заборгував їм гроші.

"Звертаюся до всіх громадян України: якщо перед вами є борги із заробітної плати, яку вам не платять корумповані чиновники, своєчасно отримують мільйонні зарплати і премії, звертайтеся до мене. Я виб'ю ці борги у Гройсмана і поверну вам зароблені гроші!" - закликав Олег Ляшко.