Україна встояла проти Португалії у відборі Євро-2020

У стартовому відбірковому матчі Євро-2020 збірна України зіграла у Лісабоні внічию з Португалією

Євро-2020

Відбірковий турнір. 1-й тур

Група B

Португалія - Україна 0:0

Португалія: Руй Патрісіу, Пепе, Геррейро, Жоау Канселу, Діаш, Невеш (Рафа Сілва, 62), Моутінью (Жоау Маріу, 87), Вільям Карвалью, Бернарду Сілва, Роналду, Андре Сілва (Дієго Соуза, 73).

Україна: П'ятов, Миколенко, Матвієнко, Кривцов, Караваєв, Степаненко, Коноплянка (Буяльський, 87), Марлос (Циганков, 67), Малиновський, Зінченко, Яремчук (Мораес, 76).

Попередження: Степаненко, 86.

У головного тренера збірної України Андрія Шевченка перед матчем із Португалією було кілька суттєвих кадрових проблем. Через травму не міг зіграти лідер команди Андрій Ярмоленко. А центральний захисник Ярослав Ракицький не отримав виклик на гру з чемпіонами Європи після скандального переходу із "Шахтаря" до російського "Зеніта".

Ярмоленка на правому фланзі півзахисту замінив Марлос. У центрі оборони у парі із Сергієм Кривцовим вийшов номінальний лівий захисник Микола Матвієнко. Зліва ж у обороні зіграв 19-річний Віталій Миколенко. Олександр Зінченко, який діє на цій позиції у "Манчестер Сіті" розташувався у центрі півзахисту.

В атаці Шевченко надав перевагу Роману Яремчуку та залишив у запасі Жуніора Мораеса, який отримав українське громадянство за кілька днів до старту національної команди у відборі.

У першому таймі помітною перевагою володіли португальці. Голкіперу збірної України Андрію П'ятову кілька разів довелося рятувати команду, зокрема, небезпечно пробивав Кріштіану Роналду. Наші футболісти зрідка відповідали контратаками, проте реальних загроз воротам Руя Патрісіу не створили.

У другому таймі команда Фернанду Сантуша посилила тиск. Андрій П'ятов здійснив ще один блискучий сейв після удару Андре Сілви.

Українці самі могли вирвати перемогу на 85-й хвилині. Після удару Євгена Коноплянки голкіпер відбив м'яч перед собою, першим на добиванні опинився Жуніор Мораес, який вийшов на заміну. Проте у останній момент Рубен Діаш завадив українському форварду та врятував португальців.

Збірна України встояла проти Португалії та заграла внічию 0:0.

Наступний матч відбору Євро-2020 збірна України зіграє 25 березня у гостях з Люксембургом.

Читайте також: Португалія - Україна: все про стартовий матч команди Шевченка у відборі Євро-2020