У Клімкіна заявили, що МЗС плідно співпрацює з послом Йованович і вдячне за партнерство

МЗС України плідно співпрацює з послом США в Україні Марі Йованович і вдячне американському дипломату та її команді за внесок у розбудову стратегічного партнерства між державами

Про це заявила речниця МЗС Катерина Зеленко, передає "Укрінформ".

"Павло Клімкін підтримує відмінні відносини з послом США. Ми також високо цінуємо особисту роль посла Марі Йованович та її команди у розбудові стратегічного партнерства між нашими державами", - сказала Зеленко.

Вона також розповіла, що питання заяв генпрокурора Юрія Луценка стосовно посла США в Україні порушувалося під час зустрічі 21 березня Павла Клімкіна з делегацією американських сенаторів і конгресменів і 22 березня під час інтерв’ю західним ЗМІ.

"Міністр закордонних справ України чітко зазначив, що США є нашим стратегічним союзником і другом. Він наголосив, що ми вдячні за стійку підтримку Сполучених Штатів у протидії російській агресії, посиленні санкційного тиску на РФ, сприянні у проведенні реформ в Україні та досягненні європейських та євроатлантичних стандартів", - розповіла речниця МЗС.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю The Hill заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список людей, щодо яких не можна вести слідство. У Державному департаменті США назвали таку заяву "відвертою вигадкою".

У посольстві Сполучених Штатів Америки заперечили заяву генпрокурора Луценка про те, що посол США Марі Йованович передала йому перелік "недоторканних" для правосуддя осіб.

Народний депутат Мустафа Найєм подав депутатське звернення до генерального прокурора Юрій Луценка з проханням надати копію списку "недоторканих" для ГПУ людей (який йому нібито передала посол США Марі Йованович) та розповісти про свої дії після отримання, адже такий вчинок є "втручанням у діяльність працівника правоохоронного органу".