Журналісти Bihus.info показали слайди листування, яких немає у телефонах Жукова та Рогози, - Вінник про підсумки експертизи

Журналісти Bihus.info показали слайди листування, яких немає у телефонах керівника "Оптимумспецдеталь" Андрія Рогози та Віталія Жукова, який працював в "Укроборонпромі", але звільнився у 2014 році

Про це заявив 22 березня голова ТСК щодо розслідування розкрадання ЗСУ Іван Вінник, передає Еспресо.TV.

За його словами, йому надали та голові ТСК надали доступ до матеріалів експертизи, телефонів і до повного тексту всіх розмов, які зафіксовані у порядку кримінального провадження між фігурантами. Вони роздрукували усі слайди, які були наявні у дослідженнях Bihus.info і порівняли діалоги з цих слайдів з реальними експертизами і реальними переписками, які були витягнуті з телефонів, які забрали під час слідства.

"Висновки і резонанс цього журналістського розслідування був спричинений окремими слайдами переписки, яких насправді немає у наявності в меседжерах Whats up, вилучених у Жукова та Рогози. Конкретно можу стверджувати, що переписка Жукова з директором концерну Павлом Буковим, як це висвітлено у Бігуса, з нібито натяками на якісь корупційні оборудки, розкрадання тощо насправді не відповідає реальному змісту переписки", - сказав він.

За його словами, якщо повертатися до реального змісту переписки, то Жуков набивався на зустріч з Букіним Павлом.

"Той де-факто ігнорив його і останнє речення, яке стосується того, що Жуков обурюється тим, що Павло Букін, директор Укроборонпрому, не хоче з ним зустрічатися. Дискусія між Ігорем Гладковським і Жуковим, як я розумію, вони разом вчилися, має здебільшого підлітково-побутовий характер. Ми не побачили більшості тих натяків на корупційні оборудки, які надало розслідуванню Бігуса такого широкого резонансу", - сказав він.

Крам того, Вінник сказав, що вони наполягають на тому, аби фігуранти, які дозволили собі красти під час війни в українських ЗС прямо чи опосередковано, мають бути покарані.

"Ми анонсували вже необхідність інвентаризувати усі залишки вузлів автоматів, які зберігаються на підприємствах Укроборонпрому з метою будь-якого запобігання можливим подальшим розкраданням з метою легалізації потім через брудні оборудки перепродажу в концерн", - сказав він.